Gurkshot

I restaurangköket kan man ibland få över delar av gurka. Vi grillar t ex gurka ibland och då tar vi bort både kärnhus och skal. Här kommer ett tips på vad du kan göra med gurkrester. Gurka är så uppfriskande gott! Innehåller också en massa nyttigheter. OBS ska du använda skalet, se till att du köper ekologisk gurka.

Började med att hälla ner gurkresterna i en mixer. Jag tillsatte sedan pressad lime (resterna av limen hamnade i en tillbringare med vatten till lunchen senare ♻️), några nävar färsk spenat och till slut lite svinnad, hemkokt äppeldryck. Inte för mycket av något, allt för att ge gurksmaken chansen att ta plats. Mixade 30 sekunder! Det blev en frisk godmorgonshot!

#gurka #svinntips #räddamaten #miljötänk #användhelagrönsaken #maträddare #viärmaträddarna #ingatillsatser #shot  #rester #gurksvinn #användrester #eco #ekologiskt

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *