Fläderbär

‌Min dotters dop-äppelträd levererar SÅ mycket äpplen. Jag har bakat äppelkakor på korsen och tvärsen…. Men i helgen fick jag ett toppentips där jag också fick ”svinna” fläderbär som blev kvar efter fläderblomsplocket. Plockade du av alla fläderblommor eller har du nu klasar av svarta bär? Har du som jag samtidigt mängder av äpplen? Gör ”Grevinnemarmelad”! Och äppeldryck av skal och kärnhus från äpplena såklart 😉 (Sök på äpple i tidigare inlägg).

  svinnplocka 800 gr fläderbär (rätt sorts fläder som är ätbar – googla!) Dessa ska du rensa från stänglar och frysa i förväg för att få bort beskan!

Skala, kärna ur och tärna äpplena (1,2 kg tärningar).

koka upp äppeltärningar och bär en stund, skumma sylten

blanda ner 1 kg (eller efter smak) syltsocker och koka tills sockret smält

fyll upp i rena, uppvärmda, gärna återvunna glasburkar

Nu har du en FANTASTISK  ”Grevinnemarmelad” som är full av antioxidanter och jättegod!

#svinntips #fläderbär #flädersvinn #användhelabusken #stoppasvinnet #fläder #återvinnburken #flavonid #antioxidanter

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *